На ова момче му извадиле 232 заби: Веруваме дека ова е светски рекорд

19 јули, 2018
11

Станува збор за 17 годишниот Ашаку Гаваи кои има ретко пореметување, комплексен одонтом односно тумор на забите.
Освен 232 заби во вилицата имало и друга тврда формација која според лекарите создавала огромен притисок на коската. Лекарите велат дека до сега ни виделе ни слушнале за вакво нешто и веруваат дека се работи за светски рекорд.