Невидено до сега: Жена родила 11 бебиња без царски рез! Докторите во шок

2 јули, 2018
6

42-годишна жена роди 11 здрави бебиња, додека докторите останаа без текст откако беа сведоци на ова чудо.

Марија Фернандез изјави дека има проблеми со забременувањето, што беше главната причина зошто таа и нејзиниот сопруг одлучија да пробаат ин витро оплодување. Но, изненадувачки, добила повеќе од едно бебе.

Таа родила единаесет бебиња без царски рез.

Таа родила 11 момчиња, од кои шест биле идентични близнаци. Тие останнаа во одделението за интензвна нега и се во стабилна состојба. Докторите беа среќни што имаа “лесна” испорака на бебиња без царски рез, што ги остави во неверување затоа што вакво нешто не виделе до сега.

Тие буквално излегуваа еден по еден. Поминаа само 17 минути откако првото бебе излезе на светот до последното.

Марија Фернандез беше регистрирана во Гинисовата книга на рекорди за овој неверојатен зафат.

https://www.youtube.com/watch?v=q3Y8RulEb_w

Не заборавајте да ја споделите оваа приказна со вашите пријатели на Фејсбук, сигурно тие исто така ќе бидат изненадени.