21 март, 2019

Радио

Неможел да им поверува на своите очи…

Џими и Били Бриланд биде во брак повеќе од 60 години. Тие се венчале во 1954 година и од тогаш уживале во искрена љубов. Ги одгледале своите деца и внуци. Тогаш се случило нешто што му го скршило срцето на Џејми.

Били била наставничка и спасителка во слободното време. Таа била позната по тоа што постојано пишувала пораки во кои се присетувала за се што треба да направи тој ден.

На жалост таа неочекувано починала на 83 годишна возраст. Во тој момент срцето на Џими се сркшило.

Два дена после нејзината смрт тој забележал белешка во нејзиниот паричник. Тоа биле нејзините последни зборови насочени кој него. Неможел да им поверува на своите очи.

“Немој да плачеш бидејќи си отидов. Те молам смеј се бидејќи живеев! Знај дека сум на среќно место и таму ќе се сретнеме повторно”.

Остави коментар

Почетна // вести // По смртта на сопругата го отворил нејзиниот паричник и пронашол тајна која долго ја криела!
Горе