20 септември, 2019

Радио

Далечната 1963. година, двајца бруцоши на колеџ си размениле божиќни подароци. Еден од нив добил книга насловена „Историја на магијата“, која и денес е прилично ретка и нејзината вредност изнесува повеќе од 100 долари.

Сопственикот на книгата не можел да замисли колкаво богатство поседува, се` додека не ја однел на проценка. Имено, кога ја свртел првата страница, открил дека на книгата се наоѓа потпис од легендарниот пејач на групата Doors, Џим Морисон!

Книгата веќе не вредела само 100 доалри, туку нејзината вредност пораснала на 10.000 долари.

Остави коментар

Почетна // вести // Пред 50 години на подарок добил една книга. Кога дознал колку вреди, се шокирал!
Горе