Рентгенот на детето ги шокираше докторите ширум светот: Сега неговите родители ги предупредуваат другите!

6 јули, 2018
6

Само кога ќе станете родител, навистина ќе станете свесни за сите опасности што се во вашиот дом.

Работите што никогаш не би помислиле дека би можеле да бидат опасни, стануваат опасност. Тешко е сите родители да знаат што би можело да претставува закана за нивното дете. Се разбира, сите родители секогаш мислат дека нивните домови не претставуваат опасност, но никогаш не можат да бидат сигурни во тоа.

Токму тоа им се случи на овие родители.

Еден ден нивниот двегодишен син скокаше на креветот кога се случи несреќата.

За жал, ситуацијата беше многу полоша од модринка на главата.

Сликите од рентгенот покажаа дека утикач од кабел го проби мозокот на детето.

 

Страшните слики ги шокираа големиот број семејства и доктори кои го видоа ова. Момчето веднаш беше однесено на операција, а докторите се погрижија што побрзо и побезбедно да го отстранат приклучокот за да не се предизвика повеќе штета.

По 3 часа операција, докторите успеале да го отстранат приклучокот и да ја сошијат главата на детето. Докторите не знаат колку е штетата, но тие се сигурни дека оваа повреда нормално ќе се надмине.

Оваа приказна покажува дека навистина е невозможно да се отстранат сите опасности во вашиот дом, и колку е важно да ги предупредат другите родители за можните опасности.