21 март, 2019

Радио

Една девојка од Илиноис е родена со редок синдром, поради што, иако има 20 години, изгледа како петгодишно девојче. Мишел Киш е една од само 250-те лица во светот кои се дијагностицирани со синдромот, Халерман-Стрејфер. Пациентите имаат специфичен изглед – тие изгледаат како новороденчиња и тие се многу ниски во растот. Мишел едвај стига до струкот на својата две години постара сестра.

Резултат со слика за Родена со редок синдром – “Изгледам како дете, но имам 20 години и сакам да си најдам дечко”

 

Веќе по раѓањето, таа се хранеше на цевка, не можеше да слуша без апарат, и се движеше во инвалидски колички. Иако е сега постара и понатака има здравствени проблеми и има потреба од постојана грижа и медицинска контрола. Потребна и е медицинска нега постојано па дури и во училиште. Но, Мишел не очајува од нејзината состојба. Девојка со светла дух и оптимистички поглед на светот сонува да стане педијатар и сака да најде дечко. Идеален човек би бил, вели таа, млад човек со долга коса кој не се плаши да покаже чувства.

Остави коментар

Почетна // вести // Родена со редок синдром – “Изгледам како дете, но имам 20 години и сакам да си најдам дечко”
Горе