Се роди бебе со најголем јазик: Го шокираше светот, а еве како изгледа денес

18 мај, 2018
12

Пејсли Морисон Џонсон родена е со два пати поголем јазик од нејзината уста и поради тоа во првите две недели од животот постоела опасност од гушење.

Нејзините родители Медисон и Шенон решиле да ја однесат на операција за да ѝ се отстрани дел од јазикот.

Операцијата поминала успешно, но јазикот и понатаму продолжил да расте и да и излегува од устата.

Резултат со слика за Се роди бебе со најголем јазик: Го шокираше светот, а еве како изгледа денес

Неколку месеци подоцна таа имала и втора операција. Конечно после 16 месеци, за првпат во животот се насмеала.

Пресреќните родители велат дека малата Пејсли сега може и да јаде.

Резултат со слика за Се роди бебе со најголем јазик: Го шокираше светот, а еве како изгледа денес

“Сега е друго бебе и лицето и изгледа поубаво, само се смее, а наскоро ќе почне и да зборува”.