19 април, 2019

Радио

Страшен морски неман е уловен во северна Канада. Необичната риба се претпоставува дека е некој вид сабјарка или химера, и е долга еден метар. Морското чудовиште изгледа благо кажано одвратно, има огромна уста и очи и издолжен нос па затоа наликува на сабјарка.

Научниците во почетокот мислеле дека станува збор за некој вид морско куче бидејќи тие се движат во големите морски длабочини.

Сепак, од друга страна некои експерти сметаат дека ова е химера, животно со голем број нервни завршетоци по телото кои и помагаат да бара храна.

Остави коментар

Почетна // вести // Страшно морско чудовиште уловено во Канада!
Горе