25 мај, 2020

Затворањето на опсерваторијата поттикна разни сомнежи!

ФБИ не дава никакви информации и одбива да го коментира затворањето и евакуацијата на објектот, но и жителите кои живеат во близина на опсерваторијата велат дека се случувале чудни работи околу објектот.

Дел од космичката опсерваторија во Ново Мексико повторно е отворена откако ФБИ ја затвори на 6 септември поради неоткриен безбедносен проблем.

Затворањето на опсерваторијата што е врзано со тајна доведе до нагаѓање дали САД откриле вонземјани, опасни соларни факли или сонцето умира?

ФБИ не дава никакви информации и одбива да го коментира затворањето и евакуацијата на објектот, но и жителите кои живеат во близина на опсерваторијата, пишува РТ.

– Таму беше хеликоптер, многу луѓе околу антената и работници на кулите, но никој не ни кажа ништо – изјави Бени Хаус, шериф во областа Отеро.

Шерифот додаде дека ФБИ биле “таинствени” и дека “многу се случувало” кај опсерваторијата.

– Поради тоа, АУРА привремено го напушти објектот и ја прекина научната активност на ова место – стои во соопштението.

Навеле и дека морале да извршат дополнително осигурување поради големиот интерес на луѓето во врска со овој настан. Некои дури и преминале полициски ленти за да стигнат до опсерваторијата надевајќи се дека ќе видат што се случува.

Опсерваторијата е опремена со единствен телескоп кој снима најекстремни фотографии од сонцето, а поради затворањето заврши на насловните страници на светските медиуми.

Остави коментар

Почетна // Top Story // Американците пронајдоа вонземјани, или нешто полошо?
Горе