17 февруари, 2020

Радио

Драматичното видео покажува како брановите стигнале до терасите на третиот спрат во Mara del Mar и целосно ги уништиле.

Голем број туристи беа евакуирани од апартманите покрај морето на Тенерифе, кога бранови високи дури 13 метри ги потопија терасите на овие објекти. Драматичното видео покажува како брановите стигнале до терасите на третиот спрат во Mara del Mar и целосно ги уништиле.

Островот претрпе големи поплави, еден ресторан е уништен, многу автомобили беа одвлечени во морето.

Градоначалникот Алваро Давила рече дека 65 апартмани се евакуирани. Никој не бил повреден.

Остави коментар

Почетна // вести // Бранови високи 13 метри допреа до терасите на третиот спрат! Застрашувачко невреме го погоди Тенерифе!
Горе