25 мај, 2020

Моделите на овие два економисти му помагаат на светот да ја остварат економската војна во борбата против климатските промени.

Последната Нобелова награда за оваа година е доделена денес, за економија, а наградата ќе ја поделат  Вилијам Нордхаус и Пол Ромер.

Вилијам Нордхаус ја доби наградата за своето истражување за штетата предизвикана од климатските промени.Пол Ромер ја освои наградата, бидејќи покажа како економиите можат да постигнат “здрав економски раст”.Моделите на овие двајца економисти му помагаат на светот да ја оствари економската војна во борбата против климатските промени, пишува “Гардиан”.

Остави коментар

Почетна // Top Story // ДОДЕЛЕНА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ЕКОНОМИЈА – НАГРАДАТА ЌЕ ЈА ПОДЕЛАТ Вилијам Нордхаус и Пол Ромер : Тие истражуваа за климатските промени и економскиот развој!
Горе