Го здогледала татко и пред спалната соба: Кога сфатила што всушност прави, почнала да плаче

25 декември, 2018
ху

Нејзината мајка во октомври добила страшни вести.

Бракот не значи само да се биде со вистинската личност, туку и да прават вистински работи. Кога стапувате во брак, на својот сопатник му ветувате дека ќе бидете со него во добро и зло.

Американскиот пар Џон и Марси Њумен се очигледен доказ за ова. За момент погледнете ја фотографијата и нема да верувате колку силна приказната се крие зад неа. Се започна кога нивната 17-годишна ќерка, Мекена, ја објави фотографијата од својот татко на Твитер.

Всушност, нејзината мајка во октомври добила ужасни вести дека боледува од тумор на тироидната жлезда, па морала да прима хемотерапијата во нејзината спална соба. Поради тоа никој не смеел да и приоѓа. Но, нејзиниот сопруг сепак не сакал да ја остави сама.

“Мајка ми мора да остане во својата соба во изолација поради хемотерапијата, па татко ми ја донесе неговата работна маса до нејзината врата за да и прави друштво и сега плачам”, напиша тинејџерката.

Фотографијата  за кратко време е споделена околу 7.000 пати. Ова е емотивен пример за вистински брак и за тоа што бракот носи со себе.