Има 130 милиони прегледи: Целото семејство 6 години живее само од ова видео

4 декември, 2018
dete

Иако на почетокот сакаше да и го испрати видеото само на сопругата на Теса, на крајот го објави на YouTube. „Дејвид после стоматолог“, или “Дејвид по стоматолог”, е едно од најпознатите видеа на YouTube.

Пред шест години, го сними Дејвид ДеВор, кога забележал во каква состојбата е неговиот син после посетата на стоматолог.

Иако на почетокот сакаше да и го испрати видеото само на сопругата на Теса, на крајот го објави на YouTube. Иако за време на видео-објавувањето тој немаше профил ниту на „YouTube“ ниту на „Facebook“ , тој одлучи да го објави видеото со цел да го гледаат некои од неговите пријатели.

Во првите три дена по објавувањето, видеото имаше повеќе од три милиони прегледи, додека денес има 130 милиони. Помладиот Дејвид денес е средношколец, а неговото семејство живее од видеото кое беше направено во 2009. година.