15 ноември, 2019

Радио

Еден популарен тим од YouTube каналот сакаше да види кому луѓето попрво ќе му помогнат , на возрасниот човек или на детето.

Колку пати сте ги игнорирале проблемите на другите? Дали сте поминале покрај некој кој физички или ментално бил нападнат од друга личност и не сте реагирале? Вие не сте единствените, сите ние го правиме тоа, но зошто?!

Дали сме уморни од секојдневниот живот, па ги затвораме очите пред лошите  работи и бегаме во некој друг поубав свет? Мораме да признаеме дека насилството, неправдата и сиромаштијата се насекаде околу нас. На прв поглед, овој социјален експеримент не може да биде посуров. Група од популарниот YouTube канал сакаше да види на кој попрво ќе му помогнат луѓето, на возрасен човек или на дете. Она што следува во продолжение е потресително. Дали луѓето навистина го изгубиле своето чувство за другите?

Остави коментар

Почетна // вести // Кога полицајката го удри, бездомникот остана мирен: Но, обрнете внимание што направи момчето во позадината
Горе