Мајка му го истетовирала на синот својот телефонски број НА РАКА, поради што многумина ја осудија

31 јули, 2018
кк2

Мајка од Кина беше критикувана по тетовирањето на нејзиниот телефонски број на раката на нејзиниот син, со цел да може да ја побараат доколку се изгуби 17-годишното момче со пречки во развојот. На идејата да му го истетовира телефонскиот број, таа дојде, наводно, затоа што момчето често бега од дома и се губи. Локалните медиуми пишуваат дека мајката, чие презиме е Зуо, едноставно “немала избор”. На момчето тоа му е веќе втора тетоважа, бидејќи таа го има својот стар и нов телефонски број запишано. Кога таа требаше да го смени бројот, го зеде синот во студио за тетовирање, каде што го прешкртаа стариот број, пишува кинескиот Metropolitan Post.Последен пат тој “исчезна” на 21 јули. На улиците на градот Venzoua во југозападниот дел на Кина, полицијата го пронајде.