25 мај, 2020

Новата опција на Viber ќе ви овозможи да ги уредите сите испратени пораки.

Ако редовно ја користите апликацијата Viber, новата функција “Edit” може да ви биде од корист. Ви овозможува да ја уредите секоја испратена порака во група или разговор еден на еден, со тоа што едноставно ќе ја задржите поракатата што сакате да ја уредите, а потоа ќе притиснете “Edit”. Откако ќе ја направите промената, а овозможена е измена на целата порака, во долниот десен дел ќе се појави  “Edited”, така што секој кој ги прегледува пораките подоцна (или веднаш) ќе знае дека пораката е променета. За да не дојде до забуна, луѓето што учествуваат во разговорот, изменета порака ќе добијат како нова порака во разговорот, односно, како последна добиена порака, со цел да се избегне можноста за малверзација со пораки и нивната содржина.

Овозможено е да ги промените YouTube линковите, линковите од веб страни, сликите и текстот, но не е можат да се променат стикерите.Новата опција на Viber е овозможена преку апликацијата Vber v9.7.0 за корисниците на Android и iOS, а корисниците на Windows 10 Mobile, Windows Phone, Windows сè уште не знаеме дали ќе го добијат ова ажурирање.

Остави коментар

Почетна // Top Story // Viber овозможи уредување на испратените пораки + како функционира
Горе