Во Кина постои водопад каков што не постои во светот, а кога ќе ја видите ЦЕЛОСНАТА ФОТОГРАФИЈА, ќе сфатите зошто целиот свет зборува за него

25 јули, 2018
к1

Жителите на Гуеџанга, на југозападниот дел на Кина, мислеле дека им се присторува кога виделе водопад како паѓа по фасадата на најпрометната улица во градот. Водопад од 108 метри е составен дел од зградата “Liebian”, сместен во урбаната деловна населба.Во подножјето на облакодерите на височина од 121 метри се наоѓа резервоар, од кој пумпи од 185 килограми поттикнуваат вода до местото каде што се спушта. На спектакуларните снимки се гледа како вода се спушта низ фасадата од стакло која рефлектира светлина, создавајќи виножито.Водата е добиена од рециклирани течни води, дожд и од други извори.

– Нашата зграда има подземен резервоар за чување на вода и систем за отпадни води од кои водата се пумпа и се рециклира – вели портпаролот на компанијата за управување со недвижности “Гуејџој Лудија”, која е надлежна за објектот.Според неговите зборови, водопадот за само еден час работно време троши електрична енергија во вредност од зачудувачки 100 јуани (околу 100 евра), па поради тоа не се вклучува секој ден, туку само во посебни пригоди, на 10-20 минути.