18 февруари, 2019

Радио

Овој „угостителски“ објект во Јокохама е единтвениот во светот, а наменет е само за мртвите луѓе.

За жал, стапката на смртност во Јапонија се повеќе е во раст, па така секоја година во просек умираат 23.000 лица повеќе од предходната година. Поради тоа за крематориум се чека и повеќе од една недела.

Имајќи го тоа впредвид, Хисајоши Терамура отворил хотел за мртвите по име „Ластел“. Ожалостените семејства ги носат своите покојници да бидат сместени тука додека не дојде денот за неговото кремирање.

Остави коментар

Почетна // вести // Верувале или не, мртовците имаат свој хотел во Јапонија!
Горе