25 мај, 2020

Да ги прашаме кој е нивниот среќен број, актерите Кетрин Зета Џонс и Мајкл Даглас без размислување би рекле 25 бидејќи токму тој на многу начини се појавува низ нивниот живот.

На денешен ден, 25 септември, пред 74 години е роден еден од најзначајните холивудски актери, Мајкл Даглас, но не е единствениот кој на овој ден добива роденденски подароци. Всушност, неговата сопруга, актерката Кетрин Зета-Џонс исто така на тој ден го прослави нејзиниот роденден, но тек 49-тиот.

Освен што и двајцата беа родени на 25-ти во месецот, меѓу парот постојат и точно толку години разлика, но тие не застанаа на патот на нивната љубов.

Се запознаа во 1998 година, се верија по еден година врска, и се венчаа во 2000 година. Се венчаа штом беше финализиран неговиот развод од неговата прва сопруга Диандре Лукер, а позната актерка открива дека Мајкл Даглас, штом се запознале, и кажал дека сака да биде татко на нејзините деца. Неговите желби се остварија: парот ги има 18-годишниот Дилан и 15-годишната Керис.

Иако во ноември ќе се одбележи 18-тата годишнина од брак, во љубовта немаа само среќа. Под притисок на болестите: Мајкл Даглас во 2010 година се разболе од рак на јазик, а Кетрин Зета-Џонс се бореше со биполарно нарушување, а стресот најпосле ги доведе до тоа што во 2013 година решија да го стават својот брак на пауза. И покрај тоа што живееја одвоено, не побараа развод и по една година решија да си дадат уште една шанса, и оттогаш се неразделни.

Кетрин ја користи секоја шанса да му го посвети објавувањето на социјалните мрежи на својот сопруг, а една емоционална објава објави и за нивниот роденден.

– Среќен роденден на мојот претседател. На мојот сопруг Мајкл. Според тоа, јас сум прва дама! И чудни работи се случија. Замисли, и на мене денес ми е роденден – напиша актерката

Остави коментар

Почетна // Sun Story // Бројот 25 има посебно значење за холивудскиот пар кој успеа да го спаси бракот: “И почудни работи се случуваа”
Горе