4 јуни, 2020

На возраст од единаесет години, таа почнала да студира глума во престижни институции, а нејзиниот прв успех е поврзан со телевизијата, каде што настапувала во реклами.

Кејт Елизабет Винслет е родена во Рединг, 5. октомври 1975 година. Нејзините родители – Роџер и Сали се актери, додека нејзинате баба и дедо од страната на мајка и, основале и управувале со театар. Веќе во единаесеттата година, почнала да студира глума во престижни институции. Нејзиниот прв успех е поврзан со телевизијата, каде што настапувала во реклами и слични проекти.

Нејзиниот дебитантски филм “Рајски суштества”, во режија на Питер Џексон во 1994 година, и донесе признание од критичарите и публиката и и ја отвори вратата во филмскиот свет. Во овој филм таа глумеше темпераментна тинејџерка полна со имагинација, која и помага на пријателката да ја убие мајка и, затоа што и брани тие две да бидат заедно. Потоа следеа нови улоги, а во 1997 година и “Титаник”.

Погледнете во нашата галерија како се менувала низ годините.

 

Остави коментар

Почетна // Sun Story // Kate Winslet го прослави 43 роденден – погледнете како се менувала низ времето
Горе