Кира Најтли е денес меѓу најбараните актерки, а некогаш мораше да оди на терапија за да може да се појави на црвениот тепих

17 декември, 2018
1

Убавата актерка минатите години тешко се носеше со големата слава.

Британската актерка Кира Најтли (33) веќе со години е едно од најпрепознатливите лица во светот на актерството, во кој зачекори на само 18 години.

Денес, Кира е една од најубавите и најуспешните холивудски ѕвезди, но не и беше лесно да се справи со таквата популарност. Таа имала само 22 години кога и било дијагностицирано посттрауматско стресно нарушување, но честопати зборуваше за тоа јавно, не сакајќи да скрие ништо.

– „Поради стресот и животот под лупа, развив PTSP и добив  напади на паника. Одев на терапија со хипноза, само за да можам да се движам на црвениот тепих. Направив пауза со актерството во тоа време, но со годините научив да се справувам со стресот “, изјави Кира.