Меган Трејнор и Џејсон Мраз заедно во “Повеќе од пријатели”

31 јули, 2018
mm

Џејсон Мраз го откри својот нов романтичен дует со Меган Трејнор. “Повеќе од пријатели” е најновата песна од неговиот нов студиски албум, Know.Предлогот на неговиот пријател Ендрју Велс го наведе Мраз да се согласи на соработката со Трејнор.”Повеќе од пријатели” започнува со стиховите:”It feels like we’ve been friends forever / And we always see eye to eye / The more time we spend together, the more I want to say what’s on my mind / Take it easy ’cause it ain’t easy to say I wanna be more than friends.”

Know е првата долга студиска снимка на повеќекратниот добитник на Греми наградата за повеќе од четири години.Мраз веќе издаде три песни од албумот: “Unlonely”, “Might As Well Dance,” and “Have It All.”