Ова се 10-те претставници кои се пласираа во финалето на Евровизија

9 мај, 2018
8

Вчера се одржа првата полуфинална вечер на песна за Евровизија за големото финале на 12-ти мај кој се одржува во Лисабон. 

 

Овие 10 земји и нивните претставнички песни го пополнија местото за финалната вечер.

Австрија – Nobody But You во изведба на Cesár Sampson

Естонија – La Forza во изведба на Elina Nechayeva

Кипар – Fuego во изведба на Eleni Foureira

Литванија – When We’re Old во изведба на Ieva Zasimauskaitė

Израел TOY во изведба на Netta

Чешка – Lie To Me во изведба на Mikolas Josef

Бугарија – Bones во изведба на EQUINOX

Албанија – Mall во изведба на Eugent Bushpepa

Финска – Monsters во изведба на Saara Aalto

Ирска – Together во изведба на Ryan O’Shaughnessy