Песната Bohemian Rhapsody повторно ги сруши рекордите

13 декември, 2018
queen

Благодарение на истоимениот филм.

Песната “Bohemian Rhapsody” беше прогласена за најслушана песна во 20. век, гордо објави Universal Music Group. Ова не беше изненадување за никој, бидејќи истоимениот филм ги воодушеви сите гледачи низ целиот свет и ги сруши бројните рекорди на гледаност.

Филмот за една од најпопуларните музички групи во историјата очигледно ја разбуди носталгијата меѓу бројните фанови, бидејки  бројот на гледаност и слушање на споменатата песна драстично се зголеми во изминатите неколку месеци.