Ким Кардашијан и Кајне Вест отвараат ресторан!

23 јули, 2018
Capture

Кајне Вест и Ким Кардашијан бараат место за својот следен бизнис проект

Овој пат, раперот и неговата сопруга решија да ги нахранат своите навивачи. Семејството Вест бара простор за иднината на ресторанот во Калабасасу. Ова место се наоѓа во Лос Анџелес и овде најчесто се наоѓаат елитните станбени комплекси и луксузни вили.Идејата за заработка преку угостителството е на Кајне Вест. Според странските медиуми, овој чекор е инспириран од искуството на раперот Нас, кој го отвори ресторанот за африканско-американска кујна Sweet Chick во Њујорк и Лос Анџелес. Идниот ресторан на Кајне Вест ќе работи во најпопуларната гастрономска насока – вкусна храна. Посебна карактеристика на ресторанот е дека ќе биде можно да уживате во сите готвени јадења според рецептот на мајката на Кајне Вест.Како ќе изгледа новиот ресторан, ќе дознаеме наскоро!