7 април, 2020

Радио

Ако сакате да ја намалите тежината, но тешко ви паѓа гладувањето, грчкото семе или пискавица (тилчец) е вистински додаток во исхраната за вас.

Ова ситно семе се користи во кулинарството и медицината, а чини да се чувствуваме сити дури и ако ја преполовиме вообичаената порција. Притоа, ја забавува апсорпцијата на шеќерот во стомакот и го стимулира производството на инсулин, така што им помага на пациентите со дијабетис во изедначување на нивото на шеќер во крвта.

За ефикасна диета, треба да додадете 10 гр грчко семе во појадокот, што ќе го намали апетитот и ќе ви помогне да го преполовите вашиот ручек. Грчкото семе може да се конзумира и во прав, а благодарение на дејството врз хормоните, може да ја зголеми љубовната желба, како и бројот и мобилноста на сперматозоидите.

Остави коментар

Почетна // живот // Чудесното семе кое го намалува шеќерот и ги топи килограмите: Ја зајакнува љубовната желба и плодноста
Горе