11 декември, 2018

Радио

Колку често треба да се чистат и како да го направите тоа правилно?!

Еве неколку корисни совети:

Ладилниците треба темелно да се чистат секоја 3 или 4 недела, за да нема бактерии, а и да се отсtранат сите непријатни миризби. Пред да почнете со чистење, задолжително е да го исклучите ладилникот од струја.

Веднаш потоа измијте ги сите полици и ѕидови со врела вода. Непријатните мириси најдобро се отстрануваат при чистење со оцет и малку вода. Постои и друг начин, а тоа е со една ќесиче сода бикарбона и две литри вода, и со нив да се измие внатрешноста на ладилникот.

Откако ќе завршите со темелното чистење, уште еднаш избришете ја внатрешноста со топла вода и ставете парче лимун кој ќе даде освежувачки мирис.

Остави коментар

Почетна // живот // Ладилниците се полни со бактерии!
Горе