Може ли жена да доживее оргазам без ниту еден допир?

17 јули, 2018
4

Секс тренерот Барбара Карељас од Њујорк, тврди дека постои едноставна вештина поврзана со дишењето која жените можат да ја совладаат за да доживеат оргазам, без притоа да е вклучен било каков допир.

Барбара држи курсеви на кои ги учи жените на оваа вештина и тие предвидуваат лежење на подот, длабоко дишење и стегање на мускулите. Според она што го пренесува Daily Mail, жените кои го посетуваат курсот се целосно облечени и ги следат инструкциите на Барбара поврзани со дишењето. Движењето на колковите напред назад и испуштањето гласни звуци исто така помага во процесот.

Барбара Карељас била инспирирана за да ја создаде оваа техника во периодот на 70-тите години од минатиот век, кога била популарна терапијата преку која со помош на посебна техника за дишење луѓето можеле повторно да ги доживеат трауматичните искуства.

Иако досега не е издадено никакво научно истражување кое оди во прилог на оваа техника, вистина е дека одредени истражувања нашле поврзаност помеѓу дишењето и сексуалното возбудување.