Откриена е една од причините зошто не можете да го доживеете врвот

5 ноември, 2018
vrv

На Универзитетот во Кардиф беше спроведена студија за влијанието на ботоксот врз сексуалниот живот на жените кои го користеле. Истражувањето покажа дека тие жени имаат потешкотии во сексуалниот живот и достигнувањето на врвот.

Во објаснувањето на докторите кои го надгледуваа истражувањето, се вели дека – кога немаме контрола врз мускулите на лицето, потешко покажуваме емоции, бидејќи ботоксот влијае на изразите на лицето и затоа имаме потешкотии во постигнувањето на оргазам.