ТИЕ СИГУРНО ЌЕ УСПЕАТ: Научниците откриле која е НАЈДОБРАТА разлика во годините за СОВРШЕН БРАК!

26 септември, 2018
с1

Бројки кои имаат влијание.

Се вели дека годините се само бројка, но кога станува збор за разликата во годините во врската, тогаш бројките многу влијаат.

Барем така тврдат научниците кои спроведоа истражување на Универзитетот Емори во Атланта, за да откријат дали одредената разлика во годините навистина е поврзана со бројот на разводите и како таа влијае на врската.

Разликата во годините од пет до десет години го зголемува ризикот од развод за 18%, се наведува во истражувањето.

Разводот меѓу врсниците е само околу три проценти, додава тој. Колку е разликата во годините помеѓу партнерите поголема, поголем е и ризикот дека оваа врска нема да биде успешна.

Партнерите  со разлика во годините поголема од десет години имаат поголема опасност од неуспешни врски и тоа за 39%.

Разликата меѓу Роузи Хантингтон и Џејсон Стејтам е 20 години.

Ако помеѓу вас и партнерот разликата е 20 или повеќе години, шансите за развод се 95 проценти.

Со други зборови, најдобрите шанси за стабилна и успешна врска, ги имаат паровите меѓу кои разликата е една година, заклучуваат експертите.

Докажано е дека и децата навистина се шлаг на тортата на успешниот однос. Тие парови кои имаат деца, имаат 59 % помалку ризик да се разведат во однос на паровите без деца.