Каков лак за нокти ви одговара со бојата на сандалите?

9 јули, 2018
4

Колку и да го обожаваме украсувањето на ноктите на нозете, често се наоѓаме во дилема која боја и нијанса да ја одбереме, заради бојата на омилените сандали кои најчесто ги носиме.

Ова лето имате огромен избор на сандали – рамни, на полна пета или на висока потпетица, но за каков модел и да се одлучите, важно е боите на ноктите и боите на моделот да се совпаѓаат.

Светлите крем и бели сандали секогаш е добро да ги искомбинирате со некоја контрастна, дречлива боја на лак, додека црните сандали треба да ги освежите со сини, виолетови или жолти нијанси.

Само неколку идеи каков лак на нокти да одберете според бојата на сандалите: