5 август, 2020

Фактот дека во рестораните тоалетите не се највалканите места, одамна ни е познат. На пример, на менито има повеќе бактерии отколку во тоалетот. Но, и директно на масите се наоѓаат безброј бактерии…

Додека рестораните првенствено внимаваат на чистите маси и прибор, забораваат на приборот за сол и бибер. Според едно неодамнешно истражување, таму просечно има околу 11.600 бактерии.

На пример, на подот во тоалетот има околу 200 различни бактерии. Причината за ова не е само редовната употреба на соларниците и фактот дека ретко се чистат, туку и децата што овие садови често ги користат за играње, велат експертите.

Како решение, може да го замолите готвачот да го зачини вашиот оброк или да си донесете бибер од дома.

Остави коментар

Почетна // Life Story // Штом ќе ви пристигне храната, се фаќате за соларникот: Но, кога ќе го слушнете ова, веќе никогаш нема да користите бибер во ресторан
Горе