Бразилска бринета е новиот тренд во светот: Покрај тоа што изгледа совршено, доволно е да го посетите фризерот само еднаш годишно

3 декември, 2018
kadrava-kosa1

Во земјата на брановите на прекрасната Жизел Бундхен, фризурата која што ја бараат жените кога ги посетуваат своите фризери е „осветлена бринета“ или како што велат португалците „morenas iluminadas“.

Да ја освежите темната коса, а да не станете русокоса или да не подклекнете на светлите тонови, може да биде тешка задача. Сепак, во Бразил се појави тренд , кој пособено им се допаѓа на бринетите кои сакаат таква промена.

Фризерот од Сан Паоло вели дека речиси половина од неговите клиентки ја бараат оваа боја, која полека станува најбараниот стил кога станува збор за косата, секако веднаш по русокосите.

Овој фризер изгледот на „morenas iluminadas“ го постигнува така што на врвовите на косата нанесува боја која е три нијанси посветла од природната боја на неговиот клиент, а потоа со рацете ја „гужва“ кон средината на косата.

После тоа, на коренот на косата нанесува тонови слични на природната боја, а резултатот е совршена комбинација која е многу лесна за одржување.

Бидејќи бојата на корените едвај се разликува од вашата природна боја, израстокот е невидлив. Фризурата обично трае шест месеци, вели тој, додавајќи дека има клиентки кои доаѓаат само еднаш годишно.

Ако сте бринета која е подготвена за промена која совршено се вклопува во есенските и зимски денови, ова може да биде опција за вас.

View this post on Instagram

🖤🖤🖤

A post shared by By PETER MENEZES (@morenas_iluminadas_) on

View this post on Instagram

🖤🖤🖤

A post shared by By PETER MENEZES (@morenas_iluminadas_) on

https://www.instagram.com/p/BqpSZOeAQKY/?utm_source=ig_embed