Хит маникир: Скршени стакленца

16 јули, 2018
3

Нов тренд ги освојува љубителите на интересни и невообичаени маникири. Ноктите кои изгледаат како скршени стакленца привлекуваат сè повеќе и повеќе обожаватели.

Според „Refinery29“, трендот започнал во Јужна Кореја и брзо стана хит меѓу модните зависнички. Техниката е создадена од Еункјанг Парк, сопственичка на салон за убавина во Сеул.

Ефектот на скршено стакло се постигнува со сечење на мали парчиња целофан и нивно лепење на ноктите.

Еве неколку фотографии како инспирација доколку сакате да го пробате овој тренд:

02

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

15

14

17

18

19

20

27