Колку долго смеете да ги чувате и користите козметичките препарати?

4 јули, 2018
8

Сите имаме по некој козметички препарат кој ни стои со години на полицата, со цел да не некогаш ни затреба.

kolku-dolgo-smeete-da-gi-cuvate-i-koristite-kozmetickite-preparati-001.fw.jpg

Сепак, пред да се решите да го искористите за да не ги фрлите парите бадијала, сетете се кога сте го купиле и како сте го чувале.

Не се потпирајте на рокот на употреба, понекогаш тој нема никаква поврзаност со развојот на бактерии, како на пример со пилинзите, геловите и мрежите за туширање кои се користат на мокра кожа.

Бидете безбедни и придржувајте се до овие правила кога се негувате:

kolku-dolgo-smeete-da-gi-cuvate-i-koristite-kozmetickite-preparati-01.jpg

kolku-dolgo-smeete-da-gi-cuvate-i-koristite-kozmetickite-preparati-01.jpg

kolku-dolgo-smeete-da-gi-cuvate-i-koristite-kozmetickite-preparati-01.jpg

kolku-dolgo-smeete-da-gi-cuvate-i-koristite-kozmetickite-preparati-01.jpg