22 ноември, 2019

Радио

Кога зборуваме за шминкање, малку работи можат да бидат поиритирачки од тоа кога ќе видиме дека маскарата се потрошила или исушила.

Секоја од нас би сакала да знае трик што ќе ни помогне кога ќе се разбудиме еден ден и ќе видиме дека веќе немаме маскара, и дека тој ден ќе го нема оној треп-треп ефект.

Затоа вреди да се испробаат овие трикови.

Во чашка ставете малку вода и ставете ја во микробранова на една минута. Ако немате микробранова, загрејте ја водата така да бидете млака. Потоа во чашата ставетеја маскарата и оставете ја да стои во таа вода неколку минути, и за тоа време, на пример, можете да се облечете.

Во меѓувреме, вашата исушена маскара би требало да се опушти и ќе можете да ја нанесете нормално.

Ако немате толку време, а случајно носите леќи или имате некој во семејството што носи леќи, ставете неколку капки раствор за леќи во маскара и добро протреснете.

Тоа би требало да ви овозможи доволно маскара во последен момент ако е исушена.

Остави коментар

Почетна // живот // ТРИКОВИ КОЈ ЌЕ ВЕ СПАСАТ ако останете без маскара
Горе