21 март, 2019

Радио

Хидратизациска оаза од пустината како спас за вашата кожа

Да се става кактус на лице не звучи паметно, но приказната е сосема поинаква кога зборуваме за водата на кактусот. Исто како што кактусот успева да ја задржи својата влага во пустината, истото може да го стори  и за вашата кожа, па во последно време се многу популарни производите со ваква содржина.

Водата од кактус содржи висока концентрација на електролити кои ја хидратираат кожата и богати антиоксиданти кои ги спречуваат штетните ефекти на УВ зраците. Значи, препаратите кои содржат вода од кактус носат мешавина од различни антиоксиданти, витамини и електролити кои ја штитат кожата од сонце, стареење и губење на колагенот.

Остави коментар

Почетна // живот // Знаете ли зошто сите зборуваат за водата од какусот?
Горе