Сок од краставица – решение за многу здравствени проблеми

28 мај, 2018
13

Сокот од краставицата може да ви помогне при кожни болести како што се егзема и осип, помага при висок холестерол и крвен притисок, го олеснува варењето на храната…

Сокот од краставица е моќен пијалок кој може да ви помогне многу лесно да ги надминете здравствените проблеми. Доколку имате проблем со егземата, тогаш секој ден пијте по една чаша свежо исцеден сок од краставица.

При воспаление на органите за варење, како и органите за мокрење сокот од краставица е вистинско решение.

Овој сок исто така се препорачува на жените кои се во климакс. Тој ќе ги намали тегобите и ќе го олесни нивното функционирање.