14 август, 2020

Тоа се вежби кои трошат калории денови после тренингот, а тие се…

● ВЕЛОСИПЕДИЗАМ

Ако сакате да го зголемите губењето на калории по тренингот, направете два тренинга на ден во различни периоди, секој во траење од 50 минути.

● ТЕГОВИ

Знаеме дека звучи како најлош кошмар, но тоа е начинот на кој ќе се погрижите да потрошите дополнителни 450 калории по тренингот, во споредба со тренинзите со одмор.

● FARTLEK ТРЧАЊЕ

Наместо да трчате со бавно темпо 30 минути, трчајте 20 минути спринт со менување на темпото кон побавно за да се одмарате.

Остави коментар

Почетна // Спорт // Дали знаете што е afterburn ефект?
Горе