28 мај, 2020

Првата јахта произведена во Босна и Херцеговина беше претставена на Hamburg Ancora Yachtfestival во Нојштат.

На најголемиот фестивал од ваков вид во Германија, 200 јахти се очекуваат од посетители, а меѓу нив е и јахтата на фирмата Derubeis yachts.

Оваа луксузна јахта во моментов е најширокиот брод од оваа класа во светот.

 Долга е 12 метри, широк 4,4 метри, висока 5,7 метри и има и 4 сместувачки капацитети.

Има голема дневна за десет лица, четири соби за по две лица со две помошни легла, како и четири бањи.

Јахтата била изградена на бродоградилиштето во Витез, кое планира да произведе 25 бродови годишно.

Сè ќе биде наменето за извоз на безбедни пазари, бидејќи чартер компаниите имаат потреба токму од вакви бродови.

Остави коментар

Почетна // Top Story // Претставенa првата јахта произведена во Босна и Херцеговина
Горе