15 јули, 2020

Азискиот смроносен стршлен е предатор долг три сантиметри, со темна боја и е помал од азиската скорпија, но содржи голема концентрација на силен отров. Отровот на скорпијата е невротоксичен и кај повеќето видови тој не е смртоносен за луѓето. Сепак, отровот на некои видови може да го загрози човечкиот живот.

Остави коментар

Почетна // Top Story // Азиски стршлен против смртоносна скорпија
Горе