16 јули, 2019

Радио

Испратени се спасувачки екипи.

Полицијата од Швајцарскиот Кантон Велс соопшти дека четири лица се исчезнати откако надојде лавината која се протегаше високо од Алпите на југозападниот дел на Швајцарија, објави АП.

Се наведува дека полицијата на Тwitter објави дека лавина ги погодила четворицата луѓе кои биле на височина од 2.800 метри во областа на Бовернија во близина на границата со Франција и Италија.

Испратени се спасувачки екипи и засега нема други детали.

Остави коментар

Почетна // вести // Четири лица исчезнаа во лавина на висина од 2.800 метри: Драма во Швајцарија
Горе