Дедо (84) е Instagram ѕвезда! Го следат повеќе од 67.000 луѓе!

5 јуни, 2019
dede

Младиот јапонец Наоја Кудо за време на празниците се вратил дома и одлучил да направи мал експеримент со неговиот 84-годишен дедо, Тецуј. Внукот почнал 84-годишниот дедо да го облекува во екстравагантни модни комбинации и да го запознава со високата мода. Патем, тој го фотографирал, а фотографиите од стариот човек во различни комбинации почнал да ги објавува на на интернет.

Тецуј набрзо стана вистинска ѕвезда на Instagram. Внукот го фотографирал на плажата во близина на нивниот семеен дом, а потоа во училиштето каде што Тецуј работел како хемиски професор, а некое време и како директор.

Instagram профилот кој Наоја го направи за неговиот дедо во моментов го следат повеќе од 67.000 луѓе.