28 мај, 2020

Џонсон е бездомник веќе девет години.

Бездомникот Ентони Џонсон (37) пред шаторот во кој спиел на автобуската станица оставил трогателна порака – а неговата приказна наскоро и станала позната на пошироката јавност. Имено, тој во пораката напишал дека сака да работи дури и без да биде платен, само за неговиот живот повторно да стане „вреден за живеење“. Џонсон е бездомник девет години и живее во шатор во Хестингс, Источен Сасекс. Неговата тажна порака беше споделена од Шарлот Хауард (16) на Фејсбук, а ја видел градинарот Нелсон Смит, кој му понудил работа на Џонсон.

Ентони вели дека добил повеќе понуди, благодарение на Шарлот. Тој признава дека целиот негов живот бил ужасен човек и дека бил во затвор.

– Не сакам да ги правам работите што ги правев претходно – познавав само криминалци и дилери. Претпочитам да најдам работа отколку да „скапувам“ на клупата “, вели тој.

Остави коментар

Почетна // Top Story // Една порака му го промени животот! Бездомник напиша трогателна молба, а потоа се случи чудо!
Горе