16 јули, 2019

Радио

На детето му го дадоа името “Ayobami”, што на јазикот во Јоруба значи „среќата дојде”.

Комфорт Тимоти од Нигерија роди девојче на возраст од 65 години, пишува Анадолија. Како што објавија локалните медиуми, Тимоти се омажила во 2001. година, но се досега таа немала деца.

– Се молев секој ден да добијам ќерка, а по 18 години ми се исполнија молитвите. Станав мајка на возраст од 65 години. Секогаш треба да се молиме и да чекаме трпеливо за одговорот. Мојот случај покажа колку е важно да бидете трпеливи – вели Тимоти.

Остави коментар

Почетна // вести // Кој вели дека е невозможно? Жена од Нигерија стана мајка на 65 години!
Горе