16 јули, 2019

Радио

Американската агенција за вселенско истражување (NASA) го тестираше ракетниот мотор RS-25, кој планира да го искористи за своите експедиции до Месечината.

Во соопштението на NASA се вели дека моторот RS-25, кој e планиран за лансирање на ракетата на Месечината, беше тестиран во вселенскиот центар „Stennis“ во Мисисипи, SAD.

Тестирањето на системот „Aerojet Rocketdyne“ беше успешно извршено. Се планира RS-25 да го замени постоечкиот мотор на „Space Launch System“ (SLS).

Остави коментар

Почетна // вести // NASA го тестираше ракетниот мотор за експедиција на Месечината
Горе