22 февруари, 2020

Радио

Карма е будистички концепт со кој сè што правиме се враќа – без разлика дали за добри, или за лоши работи.

Интенетот е преполн со видеа кои докажуваат дека навистина постои карма. Ова е едно од нив.

Човекот почна да трча по едно куче, а животното бегаше со сета своја сила. Меѓутоа човекот потоа падна, но тоа не е сè.

Кармата го чекаше во форма на чопор кучиња кои почнаа да го бркаат. Сè се промени за еден момент!

Остави коментар

Почетна // вести // Навистина постои карма! Ова видео е најдобар доказа дека сѐ се враќа!
Горе