28 февруари, 2020

Радио

Досега е одбиен 40 пати, иако бил одличен студент.

25-годишнно момче од Индија има голем проблем да најде работа, и тоа поради неговото име.

Инаку, тој е инженер за бродови и се вика Садам Хусаин, а само една буква во неговото презиме се разликува од поранешниот лидер на Ирак, Садам Хусеин. Досега е одбиен повеќе од 40 пати, иако бил одличен студент, и заклучил дека со ова име никогаш нема да има среќа во вработувањето.

Затоа своето име го промени во Саид, но бирократијата е бавна, а работа му е потребна  што е можно поскоро.

Остави коментар

Почетна // вести // Никој не сака да го вработи поради неговото име: Кога ќе видите како се вика сѐ ќе ви стане јасно
Горе