17 јули, 2019

Радио

Беше послушен и многу брзо учел се што го подучувале.

Едно семејство вдомило куче, кое истиот момент им возвратило со љубов.

Тој бил послушен и брзо научил сè на што бил подучуван. Но, една ноќ, забележале нешто многу чудно. Сфатиле дека нивното милениче не спие навечер, туку седи пред нивната соба и ги гледа. Тоа се повторувало секоја вечер и не знаеле што да прават. Го однеле кај ветеринарот и по прегледот се воспоставило дека кучето е здраво. Тие потоа се вратија во стационарот од каде го земале и ја слушнаа тажната приказна. Откриле дека неговите сопственици во текот на ноќта го однеле таму и никогаш не се вратиле повторно.

Кучето спиело во тој момент, а кога се разбудило, сфатило дека останало без неговото семејство од кое не можело ниту да се збогува. Кога ја слушнаа тажна приказна, се расплакаа и одлучија да ја вратат довербата која кучето ја изгубило.

Неговото креветче го ставија до својот кревет за да му покажат дека сакаат да биде во нивна близина. По неколку недели, кучето конечно цврсто заспало и од тогаш неговиот страв не се вратил.

Остави коментар

Почетна // вести // Нивното куче не спиело навечер: Стоело пред собата и ги гледало, а кога ја дознаа причината, се натажија!
Горе