28 февруари, 2020

Радио

Земјотрес со јачина од 5,7 степени денес е забележан во Мексико, објави Мексиканската сеизмолошка служба.

Од земјотресот се нишаа високи згради во главниот град на Мексико, поради што некои од вработените морале да ги напуштат објектите, објави АП.

За сега нема извештаи за оштетување или повреди. Мексико Сити е изграден на некогашното езерско корито, што значи дека дури и земјотресите што се далеку тука силно се чувствуваат, соопшти АП.

Остави коментар

Почетна // вести // Паника: Земјотрес со јачина од 5,9 степени го потресе Мексико
Горе